Helmi

Merikarvian yhteiskoulussa on käytössä sähköinen Helmi-reissuvihko. Internet-pohjaista palvelua käyttävät opettajat, oppilaat ja oppilaiden huoltajat. Uuden järjestelmän odotetaan parantavan kodin ja koulun mahdollisuuksia sähköiseen yhteydenpitoon. Helmi-reissuvihon käyttämiseen tarvitset tietokoneen ja Internet-yhteyden, ohjelma käyttää salattua yhteyttä.

Helmestä löytyvät jatkossa oman koululaisen lukujärjestys, kokeet, huomautukset ja poissaolot. Ohjelma korvaa poissaolovihot. Huoltajat näkevät vain oman huollettavansa tiedot. Koulusta toimitetaan vanhemmille ohjelman vaatimat henkilökohtaiset käyttäjätunnukset ja käyttöohje.

Huoltajat
  • näkevät oppilaansa poissaolot ja kuittaavat ne
  • tarkistavat yhteystietonsa järjestelmässä
  • näkevät oppilaansa lukujärjestyksen, huomautukset ja tulevat kokeet
Oppilaat
  • näkevät oman lukujärjestyksensä, huomautukset ja tulevat kokeensa

Opettajilla on käytössään työkännykät, joihin ilmoitetaan poissaolot ja joista opettajat parhaiten tavoittaa.