Firenze-projekti

Viime keväänä aloitettiin sekä lukiossa että yläasteella uuden kansainvälisen hankkeen suunnittelu. Kohteeksi valikoitui hankkeen vetäjien keskuudessa Toscanan maakunta, erityisesti Firenzen kaupunki. Rehtori selvitteli yhdessä mukana olevien opettajien kanssa yhteistyömahdollisuuksia italialaisiin kouluihin. Mukaan lupautuivat meidän lisäksemme vanha tuttumme Liceo Moretti Val Trompiasta ja lähellä Firenzeä olevan Praton ISISS Rodari koulu. Nåissä kouluissa yhteyshenkilöinä toimivat Beatrice Salieri Morettista ja Maura Ferranti Rodarista. Meidän kouluistamme on mukana 7 yläkoululaista ja 33 lukiolaista ykköseltä ja kakkoselta. Liceo Morettista mukana on 20 nuorta ja Rodarista 17 nuorta. Hanke on nimeltään Taideleiri Firenzessä ja sitä toteutetaan koko lukuvuoden ajan. Omat ryhmämme tapaa italialaiset ystävämme 21.-28.5. Firenzeen suuntautuvan matkan aikana. Ensimmäisessä osassa vierailemme Cicognini Rodari oppilaitoksessa tiistaina 24.5. koko päivän. Ryhmänne pitää siellä konsertin Maria Lingrenin johdolla. Lopun päivää tutustumme opiskeluun tuossa meidän kouluamme muistuttavassa oppilaitoksessa. 25.5. meillä on yhteinen taideleiri Liceo Morettin kanssa Piazza Signorella Firenzessä. Reissun muuhun ohjelmaan kuuluvat Firenzen taideaarteiden lisäksi Sienan ja Pisan kaupungit sekä maakuntamatka Toscanaan. Projektin aikana osallistujat ovat myös reaaliaikaisessa yhteydessä uusiin kavereihinsa Facebookissa ja tekevät aiheeseen kuuluvia projektitöitä sekä lukiolaiset opiskelevat vielä italian kieltäkin. Hankkeen puitteissa julkaistaan pian taideaiheinen kalenteri, joka tulee myyntiin lokakuun aikana.Opiskelijat ja oppilaat tekevät toki paljon muutakin, josta alempana. Hankkeessa ovat vetäjinä rehtorin lisäksi Timo Siren ja Mariat Lankoski ja Lindgren. Hankkeen kustannusarvio on noin 42.000 euroa.

Firenze-projektissa mukana olevia oppilaita.

Projektilaisia Merikarvian Yrittäjämarkkinoilla.

Projektin varainhankintaa myymällä paperia ja puolukoita.